A magyar szürke szarvasmarha* valódi hungarikum, a világon csak hazánkban őshonos.

Szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével Magyarország világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. A Kenyeres Birtokon felélesztjük a több száz éves hagyományt, azt a fajta organikus, extenzív tartásmódot, melynek köszönhetően a szürkemarháink kizárólag a legelő természetes, kezeletlen fűféléit, gyógy- és fűszernövényeit fogyasztják egész évben. A szürkemarha akkor érzi jól magát, ha háborítatlanul járhatja a rónaságot, ha zavartalanul legelheti azt, amihez éppen kedve van, évszaktól függetlenül.

* Latin neve: Bos primigenius taurus hungaricus

Prémium élelmiszer

A magyar szürke húsa több egy marhahúsnál! Félig vad, aktív életmódja és természetesenlassú növekedése miatt húsa alacsony zsírtartalmú, íze különlegesen intenzív és karakteres, ezáltal az így nevelt és szabadon tartott állatok prémium élelmiszereket biztosítanak számunkra.

HUNGARIKUM a Magyar Szürke Szarvasmarha

Az érték a Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról III. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Nyomon­követhetőség

„SMS rendszernek” nevezett a védjegyeket támogató szolgáltatás. Minden olyan termék esetében használható amelyben fajtaazonossági igazolással hitelesített „Magyar szürkemarha hús” alapanyag került felhasználásra. A fogyasztó rövid idő alatt ellenőrizheti, hogy a húson vagy a terméken használt megnevezés jogos és hiteles.

Marha részei